e
Banner

Etiketler: ford otosan



F-MAX, 2020 yılında kendi segmentinde en çok tercih edilen çekici oldu


Yayın: 16-02-2021
Kategori: Ticari Araçlar

2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) ödüllü çekicisi F-MAX ile hem yurt dışı hem de Türkiye pazarında büyümesini sürdüren Ford Trucks, yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. 2017’den bu yana pazar payını yaklaşık 3 kat artıran Ford Trucks’ın bu başarısında büyük rol oynayan F-MAX, 2020 yılında bir ilki daha gerçekleştirerek, kendi segmentinde* Türkiye’nin en çok tercih edilen çekici modeli oldu.




Ford Otosan dev yatırımının ayrıntılarını açıkladı



Ford Otosan Kocaeli Fabrikalarında gerçekleştirmeyi öngördüğü 2 milyar euroluk (20,5 milyar TL) yeni yatırımının en önemli fazının ayrıntılarını açıkladı. ‘Yeni Nesil Transit Custom’ ailesinin dizel ve şarj edilebilir, hibrit elektrikli PHEV versiyonları ile tam elektrikli versiyonu 2023 yılı ortası itibarıyla seri üretime geçecek. Ayrıca, Ford ve Volkswagen’in stratejik ortaklığı kapsamında da yeni nesil Volkswagen 1 tonluk ticari araç modeli Ford Otosan tarafından Türkiye’de üretilecek.




Ufuk2020’de Ford Otosan’ın Başarısı


Yayın: 01-04-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Ford Otosan, Avrupa Birliği'nin en büyük araştırma ve inovasyon programı olan UFUK2020 (HORIZON2020) kapsamında fon desteği almaya hak kazandığı projelerle global otomotiv arenasında söz sahibi olmaya devam ediyor. Şirket, çok sayıda “ilk”leri barındıran 17 projedeki ortaklıkları ile yalnızca aktif proje sayısında değil,  Avrupa Birliği’nin ilgili fonlarından şirkete sağlanan 7,34 milyon Avro bütçe ile geri getirilen fon büyüklüğünde de Türkiye’nin programdaki lider kuruluşları arasında yer alıyor.




Ford Otosan’ın İSG uygulamalarına 3 ödül bird



Türk otomotiv sanayinin öncü şirketi Ford Otosan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 35. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında gerçekleştirilen “Güçlü İletişim, Güvenli İşyeri İyi Uygulama Yarışması” ödül programında hem Kocaeli hem de Eskişehir Fabrikaları ile 3 ayrı dalda 3 ödül birden almaya hak kazandı. 




EBRD'den Ford Otosan'a 650 milyon euro sendikasyon kredisi


Yayın: 15-07-2021
Kategori: Ticari Araçlar
Etiketler: ebrd ford otosan kredi

EBRD, Ford Transit Custom Ailesinin yeni nesil çevreye duyarlı, tam elektrikli versiyonlarının üretimini finanse edecek. Ford Otosan'ın üretim artışının fonlanması için 650 milyon Euro sendikasyon kredisi. Ford Otosan Kocaeli fabrikaları, Türkiye'nin ilk ve tek entegre elektrikli araç üretim tesisi ve Avrupa'nın ticari elektrikli araç merkezi olacak.
 




Ford Otosan'dan Türkiye’nin ilk ve tek yerli şanzımanı


Yayın: 21-10-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Türk otomotiv sanayinin öncü şirketi ve ihracat şampiyonu Ford Otosan, Ecotorq motor ve arka aksın ardından, 58 Milyon Avro yatırım ve 230 mühendisin emekleri ile geliştirilen “Türkiye’nin ilk ve tek yerli şanzımanını” Eskişehir Fabrikası’nda tanıttı.




Ford Otosan “Rakun” ile motosiklet pazarına giriyor


Yayın: 29-11-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Günümüzde hızla yükselen e-ticaret ve mobilite trendine yönelik müşterilerin ihtiyaçlarından yola çıkan Ford Otosan, elektrikli ve ticari araç üretiminde sahip olduğu bilgi birikimini inovasyon gücüyle birleştirerek ortaya çıkardığı Rakun Pro2 ve Rakun Pro3’ü tanıttı.




Türkiye'de üretilen elektrikli Ford E-Transit'e altın ödül


Yayın: 17-02-2022
Kategori: Ticari Araçlar

Ford E-Transit, kapsamlı sürücü destek sistemleri paketiyle bağımsız araç güvenlik değerlendirme kuruluşu Euro NCAP tarafından ticari araçlar alanında altın ödüle layık bulundu.




Ford Otosan operasyonlarını yurt dışına genişletiyor


Yayın: 14-03-2022
Kategori: Ticari Araçlar

Türk otomotiv sanayinin öncü şirketi Ford Otosan, Ford’un Romanya’daki Craiova fabrikasını bünyesine katmak üzere Ford ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Ford Otosan, bu anlaşma ile uluslararası bir üretim şirketi haline gelirken, üretim kapasitesini 900 bin aracın üzerine çıkarmayı hedefliyor.




Türkiye’nin ilk elektrikli ticari aracı E-Transit hattan indirildi


Yayın: 07-04-2022
Kategori: Ticari Araçlar

Avrupa’nın en güçlü elektrikli ticari aracı E-Transit’in üretimi, elektrik enerjisinin tamamını yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan elde eden Kocaeli Fabrikaları’nda başlıyor. Ford Otosan, bu adımla birlikte Ford’un Avrupa’daki elektrikli ticari araç üretim üssü haline geliyor.